С това, което направиха ГЕРБ и ДПС постигнаха две цели:

...
С това, което направиха ГЕРБ и ДПС постигнаха две цели:
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ и ДПС спасиха кабинета и извиха ръцете на ПП и ДБ за „Лукойл“

„ С това, което направиха ГЕРБ и Движение за права и свободи реализираха две цели: първата - избавиха кабинета. Втората – демонстрираха, че извиват ръцете на сътрудниците си Политическа партия и Демократична България по съответния проблем – „ или ни давате „ Лукойл “, или си отивате “.
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медии в коридорите на Народното събрание, минути откакто стана ясно, че на следващия ден следва прегласуване на вота на съмнение към държавното управление. Преди гласуването му през днешния ден ГЕРБ и Движение за права и свободи демонстративно напуснаха залата.
„ “Лукойл “ е единствено един от въпросите. Това, което се случи през днешния ден, е удостоверение на думите ни от началото на тази сглобка – че те се събраха само за ползи, пари, порции от властта и виждате, че с това се занимават към този момент пети месец - по какъв начин да си поделят порциите от властта “, сподели още Корнелия Нинова.
По думите ѝ съответно през днешния ден ги е препънал разногласието им кой да застане на входа и изхода на енергетиката, кой да овладее паричните потоци там, кой да вземе „ Лукойл “. „ Реално ГЕРБ и Движение за права и свободи избавиха кабинета, само че и действително с тази проява им демонстрираха, че ще би трябвало Политическа партия да се преценяват с техните претенции “, уточни водачът на социалистите и добави: „ Виждаме алчност, власт, пари, само че никога не и грижа за хората, за идните цени на горивата, за тежката зима, която идва “.
В отговор на въпросите на медиите водачът на Българска социалистическа партия уточни, че социалистите не са се записали, тъй като това значи, че следва прегласуване на следващия ден.
„ Даваме късмет на ГЕРБ и Движение за права и свободи да влязат в зала и народът да разбере ясно позицията им. Защото това „ ние излизаме “ е двуличие. С това излизане те избавят кабинета. Да имат доблестта да дойдат и да кажат ясно какво вършат, да гласоподават „ за “, „ срещу “, или „ въздържал се “. Даваме им коз да спрат да заблуждават. Като говорите, че държавното управление не става – елате и го свалете. Ние това желаеме с този избор на съмнение “, заключи Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР