С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна

...
С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна
Коментари Харесай

Нинова към Борисов: Вашите Ви свалят от пиедестала

С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна от парламентарната естрада към премиера Бойко Борисов по време на дебатите за оставка на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. По-рано Борисов съобщи, че неговото отдръпване е честен акт, с което го поддържа. От партията обаче отхвърлиха оставката му , даже при две гласувания.

Тя добави, че от ГЕРБ няма, спасявайки Добрев, да спасят и него.

„ Ще бламирате Бойко Борисов и като водач на водач му споделям през днешния ден, в случай че ни слуша. Като водач, който е получавал удари в тил от свои - през днешния ден на вас ще ви се случи за пръв път. Вашите през днешния ден ви смъкват. Не официално, само че преносно ви смъкват от пиедестала. От през днешния ден нататък имате сериозен проблем, освен в партията си, а в публичното доверие във вас “, сподели още Нинова, представена от "Фокус ".

Тя разяснява тезата на ръководещите, че в случай че Добрев е в този момент, кой е идващият.

„ Следователно, вие сте доста такива в система и в модел и дайте да се държим крепко. Тази теза не е ли страшна за държавността в България? “, попита водачът на левицата.

Нинова акцентира, че новото управление на Българска социалистическа партия желае да постави завършек на този модел на прехода, който са нарекли паралелна страна и акцентира, че тя не е мракобесие, а достолепие на политическа мощ.

„ Появиха се доста тези в днешната полемика. Една, от които беше, че този спор е непотребен, че сме си изгубили времето и сме посочили неприятното лице на Народното събрание. Аз не мисля, че този спор е непотребен, в случай че го бяхме провели по този начин, както би трябвало “, разяснява Нинова.

И се обърна към ръководещите:

„ Това, което наричате битовизми, са едни от най-големите проблеми на хората. Кой от нас не знае, че народът ни ненавижда политиците от всички политически сили. Кой от нас не знае,че народът отхвърля статуквото и улицата ще роди нещо друго? ".

По мотив намеците на ръководещите, че Елена Йончева е влезнала в публицистиката "от задната седалка на един мотор ", Нинова попита дали някои от мъжете в залата, е бил в Ирак, Афганистан и други горещи точки.

Добрев: Това е неуместно

По-късно самият Делян Добрев разяснява:

"Абсурдно е изказванието, че ПГ на ГЕРБ е бламирала Бойко Борисов. Няма разнобой подобен, какъвто желае да го показа колежката Нинова. Виждате, че всичко, което разясняваме, се случва намерено пред вас “.

Във връзка с апела на премиера да се одобри оставката му като народен представител, Добрев съобщи:

„ И аз приканих оставката да бъде призната “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР