С температури под нулата посрещаме астрономическата пролет, която започна рано

...
С температури под нулата посрещаме астрономическата пролет, която започна рано
Коментари Харесай

Силен вятър и превалявания от сняг и дъжд, ето какво ще е времето до края на седмицата

С температури под нулата посрещаме астрономическата пролет, която стартира рано тази заран, минути след 5 часа. Минус 16° на връх Мусала, минус 2° в Кнежа и Драгоман, минус 1° във Велико Търново и малко под нулата в София. Малко по-топло беше в южните региони и на морския бряг - плюс 5° в Бургас и Ахтопол.

По-значителни превалявания паднаха през последното денонощие в Южна България. От измерените количества най-големи са в Златоград и Джебел, надлежно 25 и 22 литра на кв. м.

В следобедните часове ще има променлива облачност, а превалявания са малко евентуални. Ще бъде обаче доста прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, в София към 11°, а вятърът ще основава чувството за по-студено от действителното време.

След краткотрайно прекъсване през днешния ден през нощта още веднъж ще има валежи, основно в Източна България и най-вече слаби, само че освен от дъжд, а и от сняг.

Минималните температури на следващия ден в по-голямата част от страната ще бъдат сред минус 1° и 4°, в София още веднъж към нулата, а оптималните от 8° - 9° в североизточните до 17° в южните региони, в София към 13°.

Във втория ден от астрономическата пролет се чака тук-там в източната половина от страната да превалява освен дъжд, само че и още веднъж сняг. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

В планините ще бъде доста прохладно. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Главно в масивите от Източна България, както и в Централна Стара планина ще превали сняг, в ниските региони дъжд и сняг.

В петък и през почивните дни ще доминира слънчево време с възможност за слаби валежи основно в планинските региони. Сутрин ще остане студено за сезона, с условия за слани, оптималните температури ще се покачват.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР