С тежка техника, земеделски производители от област Плевен блокираха главния

...
С тежка техника, земеделски производители от област Плевен блокираха главния
Коментари Харесай

Земеделски производители блокираха днес пътя София - Русе при разклона за Славяново и Пордим

С тежка техника, аграрни производители от област Плевен блокираха основния път София - Русе при разклона за градовете Славяново и Пордим. Действията им бяха част от националния митинг в земеделския бранш, до който се стигна след несполучливи диалози с ръководещите тази неделя.



Роза Димитров – Коджабашева, която е регионален ръководител на земеделските кооперации в област Плевен сподели:

„ Искаме облекчения в изискванията, сложени от Европейската комисия, защото те не са съобразени с климатичните условияв България и са съвсем невъзможни за осъществяване.

Ще ви дам образец с угарите, които са сега и оранта, която би трябвало да се прави на доста по-късен стадий, която не може да се случи при нас и да може да се засее.



Другото – даже да има украински импорт, без значение на растителни или скотски артикули,, би трябвало да има еко такси. Щом ние изпълняваме екологични условия по изоскване на Европейски Съюз,, за какво от Украйна не извършват тези условия. Да се поставят еко такси и мита в България, с цел да може да бъде горе – долу равностойна цената на нашето произвеждане. В момента ние сме с огромни разноски и с дребни доходи “.

Цветан Иванов, който е аграрни производител от плевенското село Бръшляница сподели, че митингът ще продължи до момента в който не се реализиран задачите на хората от сектора:

„ Имам възприятието, че държавното управление желае да банкрутира дребните производители, тъй като ние с към 3000 декара ще изкараме, обаче има по-малки – с по 500 или 400 дка. Те просто банкрутират, няма накъде.

Мерки би трябвало да бъдат взети допустимо най-бързо. Всеки ден ще сме тук, до момента в който не реализираме нашите цели “.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР