С течение на времето летищата се превърнаха от обикновени транспортни

...
С течение на времето летищата се превърнаха от обикновени транспортни
Коментари Харесай

Как и защо ни манипулират на летищата

С течение на времето летищата се трансфораха от елементарни транспортни центрове в големи търговски и обществени средища. Това неизбежно е обвързвано със умишлено и не умишлено влияние, което визира човешкото държание.

Всичко - от архитектурата до осветлението - е премислено доста деликатно, с цел да се насърчат продажбите в магазините, ситуирани на територията на летищата. По-долу ще опишем 12 трика, които се употребяват, с цел да ви накарат да харчите повече пари.

1. Те ​​са проектирани по този начин, че да не се изгубите

Ключът към триумфа на летището е лесната навигация. Пътниците би трябвало да вървят до зоната за политане или кацане, без да се губят.

Ето за какво на летищата има толкоз доста знаци, които допускат вярната посока.

Но с изключение на знаци има и други способи, помагащи на пасажера да откри пътя. На доста летища можете да видите пистата от прозореца. Не е изключително значимо дали виждате своя аероплан зад прозореца или не, значимо е постоянно да си представяте посоката, в която би трябвало да се движите.
 Снимка 399297
Източник:

2. Указателните табели на летищата засягат подсъзнанието

На процедура на всички летища, външният тип на табелите и знаците е деликатно премислен.

В 75 на 100 от летищата надписите върху тях са направени в един от трите шрифта: Helvetica, Frutiger и Clearview. Всички тези шрифтове са лесни за четене отдалеко.

Неофициалното предписание е, че всеки сантиметър от височината на буквата прибавя 12 метра видимост.

Понякога разнообразни терминали на едно и също летище употребяват разнообразни варианти за шрифт или разнообразни цветове на знаците.

3. Те усъвършенстват настроението

Новите летища са построени по подобен метод, че да имат колкото се може повече прозорци, даже и в магазините.

Има наклонност, че пистата и самолетът би трябвало да се виждат и от магазина.

Смята се, че пасажерите с огромно наслаждение ще влязат в магазина, който има достъп до слънчевата светлина.

Ако магазинът не разполага с такава опция и е осветлен единствено с изкуствена светлина, пасажерите считат, че е тъмен и е по-малко евентуално да влязат вътре.
 Снимка 386248
Източник:

4. Летищата ни изпълват с изкуств о

Големи статуи и картини на летищните терминали не са единствено там, тъй като наподобяват красиво. Те също оказват помощ в навигацията.

По-конкретно, тези творби на изкуството се трансформират в самобитна насочна точка, с която елементарно се ориентираме в терминала.

Освен това изкуството се употребява за основаване на атмосфера, в която хората биха желали да прекарат повече време и да харчат пари.

5. Използват се разнообразни подови покрития

В доста аерогари пътят от гишето за регистрация до изхода за качване в самолета и затрупан с линолеум или други сходни покрития.

Но зоната след инспекциите и мястото за отправянето към политане са покрити с мокет или килим.

По този метод се основава чувство за уют и сигурност у пасажерите, концепцията е те да се почувстват като в прелестен хотел.

Спокойните и удовлетворени от живота пасажери харчат приблизително със 7% повече пари за разнообразни артикули, а в магазините Duty Free - с 10% повече. И в това отношение роля играе освен по-доброто подово покритие.

Наличието все по-често по летищата спа-центрове, йога студия или други сходни развлечения също подготвят хората д а харчат повече пари.
 Снимка 361709
Източник:

6. " Златният час " - ключ към облагата

Когато пасажерите към този момент са минали през зоната за инспекция, само че към момента не е пристигнало време за качване на борда, хората харчат най-вече пари, защото просто няма какво да се прави и те се забавляват, като се скитат из магазините.

Така нареченият " златен час " е изключително значим в това отношение - първите 60 минути след прекосяване през зоната за надзор, защото в този миг пасажерът е най-склонен да се зарадва с някаква покупка.

Дисплеите с информация за заминаването оказват помощ да се следи времето преди излитането. Но те също работят успокояващо, тъй като демонстрират, че до полета към момента има доста време.

7. Свободното време на летището се усилва

" Златният час " е прелестен, а два " златни " часа са още по-благодатни за търговците. Всеки спомагателен час престой на летището носи в допълнение $7 от всеки пътник.

Благодарение развиването на технологиите свободното време на летищата се усилва. Всякакви автоматизирани действия като регистрация, чекиране на багажа, удължават на свободното време.
 Снимка 354503
Източник:

8. Магазините се намират на стратегически места

По-голямата част от разноските на летището се правят импулсивно. Затова е толкоз значимо да поставите стоката по този начин, че да притегли вниманието.

Някои летища принуждават пасажерите да преминат през магазините Duty Free, с цел да отидат в зоната за политане. И колкото повече завои се постановат, толкоз по-добре.

Според едно изследване, маршрут с огромен брой завои усилва количеството на продажбите с 60%.

9. Там се продават локални сувенири

Магазините на летището най-често продават сувенири, които са свързани с локалната просвета, заради което туристите са склонни да ги купуват.

Тези магазини основават чувството, че сте на особено място и на никое място другаде не можете да си купите подобен предмет за спомен от пътуването.

В същото време, по предписание, същите сувенири отвън летището могат да костват два пъти по-евтино.

10. Обръщаш се наляво от самото начало

Повечето хора са десничари, а това визира и дизайна на летищата.

Най-често продажбите се случват, когато пасажерът се движи от дясно на ляво, тъй че по-голямата част от стоките да му се падат отдясно.

Факт е, че множеството пасажери неумишлено гледат надясно от самото начало, по тази причина са склонни да купуват артикули от тази страна.
 Снимка 354980
Източник:

11. Единната опашка успокоява

Единната опашка в зоната за инспекция или за регистрация наподобява не доста рационално решение, само че има успокоителен резултат.

Факт е, че такава опашка основава заблуда за правдивост и никой не се тормози, че неговият поток се движи по-бавно от прилежащия.

12. Служителите по сигурността беседват с пасажерите

През последните години бяха вложени доста пари в образованието на чиновниците по сигурността, с цел да разпознават съмнително държание.

Един от методите за това е просто да се стартира диалог с пасажера.

По този метод чиновниците могат да задават напълно разнообразни въпроси - такива, свързани със самото пътешестване, редуващи се с най-неочаквани въпроси, да вземем за пример за мястото и вада на образованието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР