С тържество и викторина на тема “ По стъпките на

...
С тържество и викторина на тема “ По стъпките на
Коментари Харесай

Областният управител се включи в честването на 150-годишния юбилей на ОУ Христо Ботев с. Самуилово

С празненство и викторина на тематика “ По стъпките на Ботев “ завършиха честванията във връзка 150-та годишнина от основаването на ОУ „ Христо Ботев “ с. Самуилово.

Официални посетители на тържеството бяха регионалният шеф инж. Маринчо Христов и Ралица Василева-Експерт в РУО-Сливен.

Участие във викторината взеха и деца от Основното учебно заведение в с. Съдиево, което също носи името на великия стихотворец и бунтовник.

Областният шеф поздрави управлението и учениците на двете учебни заведения за труда, който са вложили в организирането на това мероприятие поддържащо огъня на родолюбието. Той прикани днешното потомство да милее за свободата и да следва полезностите, за които са се борили герои като Левски и Ботев, с цел да бъде България и отсега нататък горда и самостоятелна.

Възпитаниците на двете учебни заведения, разпределени в два тима " Орловци " и " Свобода ", демонстрираха чудесно познаване на биографията на бележития стихотворец, след което демонстрираха експедитивност и умелост в поставените им задания да сглобят пъзел с кораба " Радецки ", а благодарение на шнур и маниста да извезят родния трикольор.

И двата тима се показаха почтено, като премиите им бяха връчени персонално от Маринчо Христов.

Тържеството продължи с рецитал на Ботевите стихове, а седмокласникът Симеон Колев сервира изненада за всички посетители със свое авторско стихотворение отдадено на гениалния стихотворец.

Още доста песни и танци способстваха празника да стане още по-цветен, трогателен и паметен.

В знак на почитание и признателност за признатата покана, регионалният шеф получи подарък за спомен, след което в особено основаната „ Книга за пожелания “, той остави обръщение за идните генерации.

Събитието, проведено от двете учебни заведения носещи името на Христо Ботев, бе и във връзка на 176-та годишнина от рождението му, която бе маркирана на 6-ти януари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР