С тържествена церемония в Пункта за базиране във Варна, беше

...
С тържествена церемония в Пункта за базиране във Варна, беше
Коментари Харесай

Мария Бакалова стана кръстница на научноизследователския кораб

С тържествена гала в Пункта за базиране във Варна, беше повдигнат военноморския байрак на военния научноизследователски транспортен съд, който беше наричан " Св.св. Кирил и Методий ". Корабът е благосъстоятелност на консорциума " Българска антарктическа база " Св. Климент Охридски " и научноизследователски транспортен съд,с присъединяване на Висшето военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров ", Софийския университет и Български антарктически институт. 

" Този транспортен съд е реализация на фантазиите на потомство български учени, фантазиите да имат опцията да изследват тайните на Световния океан и континента Антарктида. Той също по този начин е удостоверение за техните упоритости и потенциал, за съответно наличие измежду сътрудниците им от водещите морски страни. То е и доказателство за опцията за развиването на българската просвета въз основата на сполучлива колаборация сред разнообразни просветителни и научноизследователски институции. Той е и поръчка за развиване на качествата на България като Морска страна ", сподели в словото си началникът на ВВМУ флотилен адмирал проф. двн кап. I сан Боян Медникаров.

Актрисата Мария Бакалова стана кръстница на плавателния съд. Тя сподели, че за нея е голяма чест, че взе участие в ритуала.

На церемонията участваха проф. Христо Пимпирев, акад. Ревалски-председател на Българска академия на науките, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР