С тържествена церемония беше открито първото заседание на 47-ото Народно

...
С тържествена церемония беше открито първото заседание на 47-ото Народно
Коментари Харесай

НА ЖИВО: 47-ият парламент: Формулата на властта - депутатите положиха клетва

С тържествена гала беше намерено първото съвещание на 47-ото Народно заседание.

Първият звънец би доайенът доктор Силви Кирилов от " ИТН ".

Депутатите поставиха клетва.

Гледайте онлайн ТУК, по Българска национална телевизия 1, БНТ4 или на във Facebook:



На съвещанието участват 228 от 240 народни представители. В Народното събрание този път има седем политически обединения – " Продължаваме промяната ", ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ".

" Радостен съм да видя толкоз младежи. Аз имам вяра в младите, те носят своя сила, цели, идеали и упования. На тях желая да припомня думите: Свободата не е да правиш каквото искаш, а да не правиш това, което не искаш. Истината в началото е отричана от всички, след това е допускана от част от хората и най-после одобрявана от всички, тъй като това е истината. Време е да си спомним, че волята и желанието за смяна даже и да са общи, вършат нещата вероятни, само че не ги вършат лесни! ", сподели Силви Кирилов.



Всички ръководители на парламентарните групи ще създадат изказвания , а основен миг в днешния ден е изборът на ръководител на Народното събрание .

На тържественото съвещание участват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър председател Стефан Янев, както и членовете на служебното държавно управление.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ – КОМЕНТАРИ НА ПОЛИТИЦИТЕ И НАЙ-ТОЧНИТЕ АНАЛИЗИ – ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР