С тържествена церемония бе отбелязан Деня на родилната помощ-Бабинден- в

...
С тържествена церемония бе отбелязан Деня на родилната помощ-Бабинден- в
Коментари Харесай

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

С тържествена гала бе маркиран Деня на родилната помощ-Бабинден- в университетска болница „ Дева Мария “ в Бургас. На събитието участваха заместител регионалният шеф Севдалина Турманова,  заместник кметът по опазването на здравето доктор Лорис Мануелян, шефът на дирекция “Социални действия, опазване на здравето и спорт ” в Община Бургас  Мая Казанджиева, шефът на Районната здравна ревизия доктор Георги Паздеров, както и неговия заместител доктор Вергиния Цанова.

Домакинът на тържеството- шефът на болница „ Дева Мария “ доктор Даниела Георгиева поздрави акушерите и гинеколозите за силата да поемат отговорност за най-великото тайнство- тайнството на раждането. “Потомството е най-висшата полезност на човешкия жанр. Вие имате първия допир с тази най-висша полезност за всяко семейство и във Вашите ръце е тяхната вяра и наслада. Благодаря ви за професионализма, човещината и сигурността, които вашите ръце дават на раждащите дами! “ сподели доктор Георгиева. Тя не пропусна да благодари и на екипите на отделенията по неонатология и по анестезиология и интензивно лекуване като значима част от родилния и следродилния развой.

Според питката, която ритуално бе разчупена от началника на родилно отделение- доктор Валентин Ирмов, в идната година ще се раждат повече момчета. По традиция неговите ръце бяха измити от родилата преди няколко месеца Станислава, която му благодари за грижите и професионализма. „ Колкото пръски има, толкоз деца да се раждат и както се плъзга сапуна, по този начин елементарно да се раждат бебетата “ назова доктор Ирмов.

На събитието участва и първото бебе, родено в университетска болница „ Дева Мария “ преди осем години- Марая.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР