“С тъга установяваме все повече учители, че все повече ученици

...
“С тъга установяваме все повече учители, че все повече ученици
Коментари Харесай

Учениците губят способността да пишат на ръка

“С горест откриваме от ден на ден учители, че от ден на ден възпитаници губят способността да пишат на ръка или пишат доста нечетливо. А писането на ръка е главен човешки механизъм… И фина моторика, и всичко останало. Не можем да загубим това умеене. И от ден на ден си мисля, че би трябвало да карам моите възпитаници да пишат на ръка ”.

Това сподели в подкаста на darik.bg  “В тренда ” учителката по немски език Катя Гогова.

“Преди бях по-голям почитател на нововъведенията и на Информационните и информационни технологии в час. С годинитe и насъбрания опит, може и от възраста да е, стартирам да виждам, че там е… Аз най-малко виждам, че… или по този начин го преценям, като малко въздух под налягане, тъй като какво носи на учениците една направена от мен презентация ”, попита реторично тя.

Гогова означи, че залагането на осведомителни технологии не би трябвало да е напразно или да е самоцелно, единствено с цел да използваме новите технологии. “Винаги, когато се пробвам да ползвам някои от новите неща, които излизат в час, си задавам въпроса с каква цел и дали ще ми помогне, с цел да обясня по-добре това, което желая да обясня, или с цел да създадем работата, която желаеме да създадем ”, акцентира следващата гостенка пред водещия Тодор Пантилеев.

novini.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР