С т.нар. Черен петък“ в Съединените щати започна един от

...
С т.нар. Черен петък“ в Съединените щати започна един от
Коментари Харесай

Черният петък слага началото на един от най-натоварените сезони за магазините в САЩ

С така наречен „ Черен петък “ в Съединените щати стартира един от най-натоварените сезони за магазините. Експерти плануват повишаване приходите за търговците за ноември и декември на фона на положителните стопански индикатори в страната.

Традиционно след вечерята за Деня на благодарността настъпи интервалът на огромното извършване на покупки. Магазини отвориха порти още в шест вечерта в четвъртък за начало на " Черния петък " като някои изненадаха клиентите с обогатяване на асортимента си.

Националната федерация на търговците отбелязва, че 56 % от американците са почнали покупките за празниците преди Деня на благодарността. Това се дължи частично на обстоятелството, че редица вериги предлагаха промоции онлайн по-рано. Именно извършването на покупки онлайн стартира последователно да измества опашките пред магазините. Така, в търсене на салдото в метода си, колоси в търговията оферират разнообразни понижения онлайн и на място.

Но без значение по какъв начин пазарят, американците са подготвени да купуват повече като се има поради обстоятелството, че безработицата в страната е най-ниската от 17 години насам - 4.1 % и индикаторите на пазарите са положителни. Очаква се тук да се похарчат към 680 милиарда $ този сезон – скок от към 4 % спрямо предходната годна.

Анализатори считат, че в борбата за пазарния дял тази година Амазон ще се облагодетелства с половината от растежа в продажбите. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР