С широка усмивка и бурна емоция арменецът с ливанска култура

...
С широка усмивка и бурна емоция арменецът с ливанска култура
Коментари Харесай

Световноизвестен музикант очарован от прекрасно посрещане във Варна

С необятна усмивка и бурна страст арменецът с ливанска просвета и испански характер не можа да скрие радостната си изненада от прочувственото посрещанe. Арменските му другари в морския град му бяха подготвили топло посрещане с достолепна дама в обичайната арменска носия, която да го приветства от името на AGBU (Общоарменски благотворителен съюз Парекордзаган) – организатор на гастрола взаимно с Община Варна. Специалният подарък - 200-годишна арменска икона и розово масло – разтопи сърцето на музиканта и той показа вълнението си с посрещачите на бащиния си език. Призна, че към този момент знае доста за България и е любопитен да научи още и че чака да болести варненската аудитория довечера със своето еуфорично прекарване на музиката.

Ара и екипът му отпътуваха за 5-звезден хотел, където ще бъдат настанени и обгрижени по време на престоя си в морската столица.

Тази вечер в 20:00 стартира огромният концерт на Ара Маликян в Двореца на културата и спорта, с който публично ще бъде закрит Международния музикален фестивал " Варненско лято “ 2018.

В програмата са включени обичани мелодии, пресъздадени в неговия автентичен жанр – тематики от Бах, Моцарт, Вивалди и Паганини. Ексцентричният виртуоз ще опише в звуци и " Невероятната история на една цигулка “. Интересни и провокативни ще бъдат подбраните за този концерт творби, в цялостната идея на мегаспектакъл от тон и светлина, еуфория и музика. Ара Маликян е повлиян от необятен обсег на въздействия, които е попивал през годините в своя цветен свят от националности и култури. Спектакълът ще поведе меломаните през богатия и другоземен лъх на ливанската музика, през арменските му корени, през индийски, еврейски и арабски ритми, а класиката ще бъде показана изненадващо модерно и екзалтиращо.

" Невероятната история на една цигулка “ е 25-ият албум на извънредно известния по света Ара Маликян. Тя е прочувствен и персонален роман, който връща загатна за основания в Модена инструмент, пропит със мемоари от родния му Ливан, с поучителни истории от дядо му, със силата на арменските му корени и типичен цигулкови тематики, издържали изпита на времето.

Мегаконцертът " Невероятната история на една цигулка “ е първи гастрол на Ара Маликян във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР