С шествие по централните улици на Благоевград, студенти от специалност

...
С шествие по централните улици на Благоевград, студенти от специалност
Коментари Харесай

В Благоевград отбелязаха международния ден на театъра

С шествие по централните улици на Благоевград, студенти от компетентност „ Актьорско майсторство ” към Югозападния университетотбелязаха Международния ден на театъра, който честваме през днешния ден. Артистите от Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров ” приготвиха 5 дневен маратон с един от най-известните си спектакли, които слагат на благоевградска сцена.

Облечени в костюми под съпровода на музика студентите направиха обичайното си шествие. Идеята им е да опишат на хората повече за театралното изкуство.
Катерина Велчева, режисьор: Много малко хора знаят, че точно 27 март е Международния ден на театъра, а това е една традиция, която датира още от 1961 година насам.
Бъдещите артисти описаха, че са избрали специалността, тъй като това за тях е метод на живот, а излизането на сцена пред аудитория ги зарежда с позитивна сила.

Васил Виденов, студент по актьорско майсторство: Това не е единствено да можеш да влезеш в живота на някой различен, само че просвета за самия човек, за самия живот!
Театралния маратон, който провежда Драматичния спектакъл „ Никола Вапцаров ” ще продължи до 31 март, като цените на билетите са промоционални.

Симона Спасова, ПР Драматичния спектакъл „ Никола Вапцаров ”: Всички билети за вечерни представления са на цени от 7 лева, а детското зрелище, дете и неговия компаньон, влизат в салона на театъра за 5 лева
От община Благоевград са планували през цялата седмица представления и изненади за децата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР