С шествие на фантастични герои, създадени от абитуриетите випуск 2021г

...
С шествие на фантастични герои, създадени от абитуриетите випуск 2021г
Коментари Харесай

Фантастични герои и феерия от цветове завладяха Пловдив СНИМ...

С шествие на фантастични герои, основани от абитуриетите випуск 2021г от НГСЕИ-Пловдив започва XXIV Международен куклено-театрален фестивал " Двама са малко, трима са доста " & TheatAir 2021.



Тазгодишното издание събира трупи от България, Германия, Испания, Русия, Турция, Италия, Хърватия. Събитията са разнородни, занимателни, провокативни и демонстрират разнообразни техники и подходи към кукленото и уличното изкуство. Представленията от конкурсната стратегия се организират на съществена и открита сцена на Държавен куклен спектакъл - Пловдив, а TheatAir обгръща централната част на Пловдив.



Официалното разкриване на фестивала ще бъде във фоайето на театъра, където гостите ще видят галерия " Пастели " на доайена на Държавен куклен спектакъл - Пловдив, Панайот Добрев - Понко.



От 19:00 ч. на сцената на театъра ще се играе спектакълът " Бомбето " по Йордан Радичков на ДКТ - Пловдив. Първият ден на фестивала ще приключи с въздушно шоу-спектакъл " История за куклите " на Театър на огъня и сенките Fireter. Спектакълът ще се играе на Виенски павилион в Цар-Симеоновата градина от 21:00 ч. и е осъществен с поддръжката на Национален фонд " Култура ".













Снимки Наташа Манева и Валентина Биларева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР