С шеметни темпове се работи по подземната инфраструктура на ул.

...
С шеметни темпове се работи по подземната инфраструктура на ул.
Коментари Харесай

Общината вдигна темпото в строителството на Модър - Царевец...

С шеметни темпове се работи по подземната инфраструктура на ул. „ Модър” и „ Царевец” по плана на Община Пловдив за авто подлез сред регионите „ Южен” и „ Западен” под жп линията. Строителите от компания „ Драгиев и ко” напредват и се надяват при започване на лятото ВиК - ЕООД, да стартира построяването на Южен обходен колектор и магистрален тръбопровод на ул. „ Царевец”.

Проектът за Южен колектор се финансира с безплатна финансова помощ по Оперативна програма " Околна среда " и през днешния ден трябваше да бъде публично показан от ВиК в хотел „ Империал”, само че конференцията е отсрочена поради рекордния брой инфектирани от COVID-19.

Договорът за колектора и съпътстващите уреди е подписан от ВиК с консорциум „ Еко план - Пловдив”, в който вземат участие софийските компании „ Интерхолд” ЕООД и „ Тес Кънстракшън груп” ЕООД, а също по този начин „ ВиК Инфраструктурно проектиране” от Бургас. Обществената поръчка е за 81,5 млн. лв. при оповестената планирана цена 81 856 996 лв. без Данък добавена стойност.

Изпълнителят би трябвало да показа работен план и да го съгласува с всички инстанции. Кметът Здравко Димитров още през предходната година сложи експлицитното изискване построяването на колектора да стартира от ул. „ Царевец ", под жп линията, и ул. „ Модър”, с цел да не се бави завършването на подлеза.

Колекторът съставлява гигантска тръба със сечение 3 на 3 метра, която ще поема канализационните и дъждовни води в южната част на Пловдив. По план подземното оборудване потегля от Пещерско шосе, минава по ул. „ Царевец” и под жп линията, излиза на ул. „ Модър” и кръстовището на Коматевско шосе и по бул. „ Александър Стамболийски” стига до ул. „ Нестор Абаджиев” в „ Тракия”, с цел да се свърже с Пречиствателна станция.

На ул. " Царевец " строителите от " Драгиев и ко " приключват изместването на газопровод в идното уголемение на улицата откъм " Каспела ", с цел да освободят терена за обходен колектор и магистрален тръбопровод на ВиК. Още един хранителен тръбопровод и нова канализация ще се построяват по плана на Общината също в новото платно.

На ул. " Модър " около Транспортна болница работата по подземните уреди завършва през другата седмица. Остава да създадем тръбно-канална мрежа, която минава под тротоара, изясни техническият началник на обекта инж. Валентин Алексиев. Изкопните работи, както и монтаж на тръбите се правят също в разширението. След като подземната инфраструктура е подготвена, строителите ще построяват пътното легло и асфалт, и тротоар на новото платно с две ленти около болничното заведение до Коматевско шосе.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР