С решение от 30.03.2022 г. Районен съд–Русе е признал М.В.

...
С решение от 30.03.2022 г. Районен съд–Русе е признал М.В.
Коментари Харесай

1000 лева глоба за обвиняем за хулиганство в болнично заведение

С решение от 30.03.2022 година Районен съд–Русе е признал М.В. за отговорен за безчинство, осъществено в болнично заведение, като на съображение член 78а от Наказателен кодекс му е наложил наказване „ санкция “ в размер на 1000 лева

М.В. е приет за отговорен по досъдебно произвеждане на Районна прокуратура–Русе за това, че на 16.01.2022 година, към 11:15 часа, в гр. Русе, на обществено място – Коронавирус бранш в УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “ ООД, направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото (държал се нападателно, викал, отправял обиди и закани, блъснал охранител и избутал лекар) – закононарушение по член 325, ал.1 от Наказателен кодекс. На 16.01.2022 година, обвиненият схванал от майка си, че татко му, който бил приет в болница в лечебно заведение с коронавирус, е в тежко положение. Афектиран и обезпокоен от това, той нарушил откритите в лечебното заведение правила и въведените в страната противоепидемични ограничения, като без да получи позволение и без да вземе защитни ограничения влезнал в болничното поделение и нападнал вербално личния състав. М.В. е неосъждан и не са му налагани административни санкции. След действието той признал виновността си и изразил страдание за стореното.

Решението на Районен съд–Русе, с което е наложено административно наказване на М.В. предстои на обжалване пред Окръжен съд–Русе.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР