С решение от 08 февруари 2019 година, състав на Софийския

...
С решение от 08 февруари 2019 година, състав на Софийския
Коментари Харесай

Фрогоко: Фандъкова незаконно е уволнила директорката Мариана Иванова, връща се на работа

С решение от 08 февруари 2019 година, състав на Софийския областен съд с ръководител арбитър Филип Савов анулира като нелегално уволнението на Мариана Иванова като шеф на Детската градина No 164 ”Зорница ” в столичния квартал Горна баня.
Съдът, възстановил на работа Иванова се е позовал на това, че кметът на Столична община Йорданка Фандъкова не е поискала позволение от Инспекцията по труда за уволнението на директорката, която имала решение на ТЕЛК.

За FROG юристът на Мариана Иванова Кристиан Гьошев разяснява, че резултатът от делото е бил предстоящ за него и потвърждава, че от Столична община са бързали да уволнят клиентката му, без да се интересуват от законността на уволнението.

Припомняме, че Мариана Иванова беше уволнена декември 2017 година, след скандал, обвързван с приема на хронично заболели деца над избрания брой в детските заведения. Самата Иванова отхвърли обвиняванията и съобщи пред медиите, че и е оказван напън от лица с високи позиции. В следствие си откри, че във всички детски градини са приемали деца над избраното, само че директорката на Детската градина в Горна баня остана единствената уволнена с обвинявания за това.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР