С решение 4-3 решението на Апелативния съд ще означава, че

...
С решение 4-3 решението на Апелативния съд ще означава, че
Коментари Харесай

Апелативният съд в Ню Йорк отменя присъдата на Харви Уайнстийн за...

С решение 4-3 решението на Апелативния съд ще значи, че една мъчителна глава в разчитането на половите нарушавания от страна на авторитетни фигури наподобява ще бъде отворена още веднъж. Това е ера, която стартира през 2017 година с поток от обвинявания против Уайнстийн, датиращи от 70-те години на предишния век.

 

Обвинителите на Уайнстийн може още веднъж да бъдат принудени да преживеят контузиите си на свидетелската пейка. 72-годишният някогашен кино продуцент излежава 23-годишна присъда в нюйоркски затвор за полово посягане над някогашната асистентка на продукцията Мими Халей през 2006 година и за обезчестяване на някогашната начинаеща актриса Джесика Ман през 2013 година след знаковия развой през 2020 година

 

Той обаче ще остане зад решетките, защото предходната година беше наказан на 16 години затвор за обезчестяване и полово посягане над актрисата.

Считан в миналото за най-влиятелния човек в Холивуд, Уайнстийн беше упрекнат от десетки дами, които твърдяха, че ги е тормозил, притискал, принуждавал или надвивал, до момента в който е претендирал полови услуги.

 

Гуинет Палтроу, Салма Хайек, Лупита Ньонго и Ашли Джъд бяха някои от тези, които упрекнаха Уайнстийн в полов тормоз, а актрисите Азия Ардженто и Роуз Макгауън бяха измежду другите, които го упрекнаха, че ги е изнасилил.

 

Той също по този начин беше упрекнат, че е сключвал съглашения, с цел да резервира безмълвие за тези истории.

Уайнстийн е признал, че държанието му е „ предизвикало доста болежка “, само че твърди, че е почтен и че всички полови дейности са били по взаимно единодушие.

 

Напливът от обвинявания провокира #Metoo - придвижване, в което хипотетичните жертви на полово посягане все по-често оповестяваха прекарванията си и доста от тях се оповестиха против високопоставени персони, изключително в развлекателната промишленост.

 

Превод и редакция ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР