С рекорди и много емоции завърши осмото издание на ултра

...
С рекорди и много емоции завърши осмото издание на ултра
Коментари Харесай

Рекорди и незабравими емоции! „Лъвско сърце“ излъчи своите победители

С върхове и доста страсти приключи осмото издание на ултра крос триатлона „ Лъвско сърце “. Събитието, което стана част от спортния календар освен на Приморско и България, само че и на Европа, се организира през вчерашния ден край Приморско, а през днешния ден бе церемонията по награждаването на спечелилите.

Над 800 смели лъвски сърца взеха присъединяване в тазгодишната конкуренция. Участниците в триатлона преплуваха 3 км в намерено море, минаха 116 км в планинско колоездене и 21 км - в тичане в кръстосан терен. 

Състезанието е първото по рода си в България –  минава през неповторими естествени забележителности и тракийски светилища, намиращи се в мистичната Странджа планина. 

Патрон на събитието е кметът на община Приморско доктор Димитър Германов. Организаторите не пропуснаха опцията от сцената да изразят своите благодарности към него. 

„ Без него през днешния ден нямаше да се намираме тук. Кмете, благодарим ти, че повярва в тази концепция и в този екип “, сподели Филип Шавов, главният уредник на „ Лъвско сърце “. 

„ Лъвското сърце намира своя дом и сърце в Община Приморско - там, където стартира пътуването и живее духът на триумфа! От самото начало на ултра крос триатлона Лъвско сърце Община Приморско е наш хладнокръвен съдружник, който поддържа визията ни и се грижи за развиването на това удивително събитие. Тяхната непоколебима поддръжка е движещата мощ, която ни тласка напред. Специални благодарности за кмета доктор Димитър Германов и целия екип на Приморско - вашата поддръжка беше основата, върху която се издига Лъвското сърце. Състезанията, провокациите, триумфите - всички те оживяват на фона на хубостта и прегръдката на вашия град “, обявиха още от екипа на „ Лъвско сърце “. 

 



Кметът доктор Димитър Германов, който бе на събието и в двата дни, описа по какъв начин е почнало реализирането на фантазията „ Лъвско сърце “. 

„ Годините летят незабелязано. Връщам се обратно и си припомням, когато едни младежи влязоха в кабинета ми. Имаше толкоз доста сила в тях. Започнаха да изясняват какви планове имат. Не беше мъчно от тяхна страна да ме убедят. След 15 минути си стиснахме ръцете и идната година стартирахме, в случай че не се неистина – с 45 участници. След 8 години техният брой надвишава 800. Товз значи, че основаното нещо е извънредно сполучливо. Разбира се, това е най-много поради дейната работа на уредника Филиш Шавов и всички младежи около него, както и на вас, състезатели! “, сподели кметът Германов. 

За награждаването в Приморско пристигна и министър-председалят акад. Николай Денков, който бе придружаван от градоначалника.

И тази сили мериха най-хубавите имена в другите дисциплини от България и света, правеше усещане и мощното бургаско присъединяване, които показаха почтено района.

В триатлона при мъжете най-хубав е Данаил Велинов, среброто е за Иван Кралев, а бронзът - за Кристиян Цветанов. При дамите преди всичко се класира Мишел Георгиева, второто зае Евелина Златанова, а Гергина Сугарева се

класира трета.

Ето и спечелилите в останалите категории, има и сложени нови върхове: 

Генерално щафета:
1 място - тим 2 fast 1 furious

Габриела Георгиева
Владислав Гюров
Христина Козарева

2 място – тим Атила
Антъни Иванов
Богдан Стойчев
Ивайло Георгиев

3 място – тим VELORAPTOR
Георги Янев
Калин Русев
Шабан Мустафа

Щафета от двама: 
1 място – тим Trek Bikes Bulgaria

Димитър Василев
Cvetan Ivanov
Димитър Василев

2 място – тим Two Team Sofia
Евгени Василев
Станислав Грабчев
Евгени Василев

3 място тим - Олимп
Йордан Кърпачев
Илия Вълканов
Йордан Кърпачев

Полумаратон
Мъже: 

1 място Иван Андреев
2 място Методи Михалев
3 място Мирослав Йосифов:

Жени:
1 място Валерия Димитрова
2 място Полина Господинова
3 място Златка Вълчева

 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР