С редица инициативи Централното управление на ЮЦДП - Смолян ще

...
С редица инициативи Централното управление на ЮЦДП - Смолян ще
Коментари Харесай

С редица инициативи Централното управление на ЮЦДП-гр. Смолян ще отбележи Седмицата на гората

С редица начинания Централното ръководство на ЮЦДП - Смолян ще означи Седмицата на гората 2024г. Тази година честването ще премине под мотото „ Гората е живот … и обща отговорност! “.

По мотив празника, Южноцентралното държавно дружество, взаимно с Регионална библиотека “ Николай Вранчев “ - гр. Смолян, оповестиха конкурс за пай роман и стихотворение на тематика „ Гората е живот и споделена отговорност “. Награждаването на отличените участници в състезанието ще се организира на 5 април от 14.00 ч. в Република България „ Николай Вранчев “- гр. Смолян. Заедно с това, ще бъдат връчени и наградите „ Лесовъд на годината “ за 2023г. и „ За повсеместен лесовъдски принос “ за 2023г. за район Смолян.

На 2 април ЮЦДП - Смолян, ДГС - Смилян и ДГС - Борино, ще раздадат на жителите фиданки птиче грозде, смърч, арония, киселица и конски кестен. Желаещите могат да ги получат от 11.30 до 13.00 часа на локалното платно пред Областна администрация Смолян /под моста/.

На 9 април ЮЦДП - Смолян и ДГС - Доспат провеждат огромна акция по залесяване с присъединяване на представители на териториалните поделения, държавни и общински институции, възпитаници и доброволци. Предвижда се да бъде залесена повърхност от 6 дка в местността „ Омана “, землище на Доспат, която пострада от ветровал през 2022г.

На 17 и 18 април в Спортната зала на гр. Ардино ще се организира шампионат по тенис на маса за чиновници на ЮЦДП от областите Смолян, Кърджали, Пловдив и Пазарджик. Инициативата е взаимна на ЮЦДП и ДГС Ардино. В деянията за отбелязването на Седмица на гората 2024г. е планувана и още една обща самодейност на ЮЦДП и ДГС Ардино- пленер по изобразяване навън на тематика „ Красотата на моя роден край “. Той ще се организира на 17-18 май в региона на „ Дяволски мост “ -гр. Ардино. В проявата ще се включат възпитаници от Ардино и Школата по изобразяване към ОДК - гр. Ардино.

По мотив честването на Седмицата на гората, във всички държавни горски и ловни стопанства в териториалния обсег на ЮЦДП, има проведени прояви, които включват залесяване, разчистване на горски територии и естествени забележителности, занимания с деца по Горска педагогика, състезания за рисунки, стихотворения и разкази, за разработване на пана от естествени материали и други

ЮЦДП ще вземе интензивно присъединяване и в Международното ревю Природа, лов и лов на риба, което се открива на 3 април в Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР