С размяна на взаимни обвинения, остри критики и лични нападки

...
С размяна на взаимни обвинения, остри критики и лични нападки
Коментари Харесай

Депутатите се изпокараха за Изборния кодекс

С замяна на взаимни обвинявания, остри рецензии и персонални нападки сред ръководещи и съпротива стартира дебатът по окончателното гласоподаване на измененията в изборните правил а. Изборният кодекс съумя да скара депутатите още преди да бъде подложен на гласоподаване даже и един от плануваните текстове.
 

Конкретен мотив за това стана депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков, който разкритикува ръководещите за това, че измененията се одобряват прекомерно бързо и без спор, тъй като късно нощес бяха утвърдени в Правна комисия, а тази заран влязоха в пленарна зала за дефинитивно гласоподаване. Според него по време на дебатите не се е чул нито един значителен мотив по отношение на значимите текстове.
 

„ В това 10-часово съвещание на Правната комисия опозицията не беше прекратена, не беше осуетена опцията да показва мнение . Не сме мерили времето на изявления, съгласно правилника. В този спор беше значимо да чуем и гласовете на опозицията, и гласовете на българите в чужбина, и гласовете на извънпарламентарната съпротива “, отговори Данаил Кирилов от ГЕРБ.
 

Напрежението в залата се увеличи и откакто на трибуната излезе депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков . Според него огромна част от обсъжданите текстове са писани „ на коляно “, а за образец даде актовете, които съгласно Изборния кодекс могат да се апелират от Върховен административен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР