С промяната ще отпаднат питания, които имат връзка с поведението

...
С промяната ще отпаднат питания, които имат връзка с поведението
Коментари Харесай

Много Важна Промяна За Бъдещите Шофьори В България!

С смяната ще отпаднат питания, които имат връзка с държанието на водач на пътя и сигурността на придвижването. „ Вече няма да има потребност да знаят какво е съотношението сред мощности и киловати, както и какво е карбуратор, да вземем за пример “, прецизираха от транспортното министерство.

Междувременно е стартирал план с европейски пари, който ще изследва и мери експанзията измежду водачите на пътя. Целта е да се трансформират психотестовете, на които са задължени да се подлагат професионалните водачи като тираджии и таксиджии, както и джигитите, останали без точки в контролните талони поради доста нарушавания.

„ Отпуснатата сума е 378 000 лв. и с тях ще се разработят нови методики за проучване на психическата валидност на водачи на моторни транспортни средства “, оповестиха на съвещанието в Министерство на вътрешните работи от Института за проучване на популацията и индивида в Българската академия на науките.

Отново с финансиране от Европа са почнали и образования на доброволци, които ще влизат в ролята на лекари при произшествия. Инициативата е на Българския червен кръст. „ Всеки от тях ще има куфар за незабавна помощ и ще му подаваме сигнал, в случай че GPS-а на телефона му покаже, че е покрай произшествоето:, обясниха от БЧК. Тепърва от комисията ще се разискват и ограниченията за понижаване на злополуките и жертвите на пътя. Това ще се случи на съвещание на 4 декември.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР