Обмисляте частни студентски заеми? Ето една голяма полза, която всички кредитополучатели трябва да знаят

...
С промяната на сезоните идват по-ниски температури и падащи листа.
Коментари Харесай

С промяната на сезоните идват по-ниски температури и падащи листа. Есента също бележи завръщането в колежа за милиони студенти в цялата страна. И тъй като семестърът 2023-2024 е точно зад ъгъла, сега е най-доброто време да оправите финансирането си. Въпреки че субсидиите, стипендиите и федералните студентски заеми могат да помогнат за компенсиране на голяма част от разходите за висше образование, трябва да се имат предвид и частните студентски заеми.

Частните студентски заеми имат множество предимства, които кредитополучателите трябва да разберат, когато се впуснат в предстоящата учебна година, но има едно основно предимство, което повечето други видове финансиране не предлагат.

Имате ли нужда от частен студентски заем? Можете лесно да проучите вашите тарифи и условия тук сега.

Кредитополучателите на един голям частен студентски заем трябва да знаят

Сред редица предимства, които частните студентски заеми идват с, безспорно, най-добрите единият е лимитът за заеми, който придружава повечето. Или, казано по друг начин, липсата на лимит за заемане.

Федералната помощ за студентски заем за студенти е ограничена до $57 500, докато лимитът се премества на $138 500 за студенти, според Министерството на образованието. Безвъзмездните средства и стипендии също могат да помогнат, но най-ефективният начин за преодоляване на недостига на финансиране е да се обърнете към частни студентски заеми.

Много частни студентски заеми не идват със същите финансови ограничения. „Можете да заемете до 100% от разходите за посещение на вашето училище“, отбелязва доставчикът на студентски заем College Avenue на техния уебсайт.

Частният доставчик на студентски заеми The Ascent има подобен подход. Те ще покрият 100% от разходите за посещение на студентите и други разходи, свързани с училището, до $200 000 за отговарящите на условията кандидати — това е с $61 500 повече от това, което студентите могат да получат с федерални заеми.

Разбира се, всеки частен обслужващ студентски заеми е различен и ограниченията ще варират значително. Но ако търсите интелигентен и ефективен начин да свържете двата края с нуждите си от студентски заем, частният студентски заем с по-гъвкави лимити за заемане може да бъде ключов.

Разгледайте своя частен студент опции за заеми тук сега.

Други ползи за частни студентски заеми, които трябва да знаете

По-големите лимити за заеми са само едно от предимствата на частните студентски заеми. Ето два други основни, които кредитополучателите трябва да знаят:

По-бързи срокове за одобрение

Въпреки че конкретното ви одобрение ще варира в зависимост от вашия кредитор, частните студентски заеми обикновено се одобряват по-навременно от федерални. Подписването на федералните студентски заеми чрез Безплатното заявление за федерална студентска помощ (FAFSA) може да отнеме няколко работни дни. Но частните заеми могат потенциално да бъдат одобрени в рамките на часове, ако не и минути, в зависимост от кредитора и въпросния кандидат. Това може да бъде особено полезно за тези кредитополучатели, които са чакали до последната минута, за да оправят есенното си финансиране.

По-добри лихвени проценти за квалифицирани кредитополучатели

С федералния студентски заем ставката получавате това, което получавате. Няма да можете да си осигурите по-нисък с по-добър кредитен рейтинг. Въпреки това квалифицираните кредитополучатели с високи резултати и чиста кредитна история обикновено могат да си осигурят конкурентен лихвен процент за частен студентски заем, спестявайки ви пари за срока на заема.

Изводът

Както федералните, така и частните студентски заеми имат предимства, които кредитополучателите могат да използват. Може би най-голямото, което частните студентски заеми имат, е по-добрите — и по-големи — ограничения за заемане. Това може да помогне на кредитополучателите да финансират напълно образованието си без притеснение, като вместо това им позволява да се съсредоточат върху обучението си за предстоящата учебна година. Научете повече тук сега!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР