С промени в Закона за МВР и този за електронните

...
С промени в Закона за МВР и този за електронните
Коментари Харесай

МВР ще блокира дронове по границата

С промени в Закона за Министерство на вътрешните работи и този за електронните известия служителите на реда към този момент ще могат да блокират дронове на границата. Това оферират от вътрешното ведомство, а законопроектът е качен за публично разискване.

В него се планува границата да стане едно от местата, на които службите ще имат право да употребяват механически средства, с цел да заглушават електронни съобщителни услуги. Като претекст за смяната от Министерство на вътрешните работи акцентират, че единствено за 2 месеца на браздата са засекли 32 дрона.

Със законопроекта Регионалните дирекции на " Гранична полиция " се обособяват в обособени юридически лица, планува друга част от измененията. Идеята е те сами да могат да вършат публични поръчки.

Полицаите ще могат да ревизират хората, които не са жители на България или страна от Европейски Съюз, в няколко системи. Целта е " да се усъвършенства успеваемостта и ефикасността на инспекциите по външните граници, да способства за предотвратяването на противозаконната имиграция и за битката с нея, както и постигането на висока степен на сигурност в страните членки посредством противопоставяне на терористичните и други тежки закононарушения ", написа в претекстовете към законопроекта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР