С проектобюджета за 2019 г. финансовият министър Владислав Горанов предлага

...
С проектобюджета за 2019 г. финансовият министър Владислав Горанов предлага
Коментари Харесай

Със задна дата Горанов увеличава със 100 млн. лв. бюджета на МВР

С проектобюджета за 2019 година финансовият министър Владислав Горанов предлага бюджетът на Министерство на вътрешните работи за тази година да бъде повишен със 100 млн. лева Причината е, че при започване на януари министър председателят Бойко Борисов даде обещание нарастване на полицейските заплати, откакто бюджетът за 2018 година към този момент беше признат. Увеличението стана факт от март, а в този момент следва да бъде узаконено от депутатите.

С преходните и заключителните разпореждания на проектобюджета за 2019 година се предлага да се усилят със 100 млн. лева средствата на вътрешното ведомство за личен състав през тази година.

Разпределението по политики на 100-те млн. лева наподобява по този начин: с 62 млн. лева повече ще отидат за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред. С близо 19 млн лева ще се усилят средствата за защитата на границата и с малко над 15 млн. лева за пожарната. С близо 5 млн. лева ще набъбнат средствата за ръководство и развиване на системата на Министерство на вътрешните работи. Всички пари ще отидат за заплати, се схваща от законопроекта.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР