С призив към всички политици и управляващи да предприемат спешни

...
С призив към всички политици и управляващи да предприемат спешни
Коментари Харесай

Аспарух Илиев: Политици, забравете изборите, кризата заплашва националната сигурност



С апел към всички политици и ръководещи да подхващат незабавни и радикални ограничения против разпространяването на излезе доктор Аспарух Илиев, завеждащ лабораторията в Берн. Той предизвести, че сме в положение на рецесия, която заплашва националната сигурност.

Забравете избори, ползи и дребни сметки – намираме се в положение на трагична рецесия, заплашваща националната сигурност. За последните 3 дни са умряли 400 души. Това е национално злополучие, написа вирусологът в собствен апел във Facebook.

Призовавам премиера Янев и президента Радев, ръководителя на Българския лекарски съюз доктор Маджаров, министър Кацаров, всички съсловни организации, лекари и учители – забравете избори, ползи и дребни сметки – намираме се в положение на трагична рецесия, заплашваща националната сигурност, написа той.

Обръщам се и към основния прокурор Гешев – свършете си работата и потърсете неотложно отговорност от всички политически и обществени лица, които популяризират подправени вести и саботират съзнателно и злонамерено от месеци оправянето с Ковид рецесията. За последните 3 дни са умряли 400 души. Това е национално злополучие. Свършете си работата, настоя още доктор Илиев.

доктор Илиев и пред БНР тази заран.

, предизвести той. И акцентира, че би трябвало да се носят маски с най-голям клас отбрана, да се съблюдава отдалеченост, хората да не се събират на едно място, тъй като обстановката излиза отвън надзор.

повтори няколко пъти вирусологът, който е експерт по имунизациите.

Той не счита, че е рационално децата да се върнат в този момент в учебно заведение.

“, безапелационен е медикът.

- те и техните деца - желая да им кажа, че няма по какъв начин д получат тази грижа, тъй като лечебните заведения са безусловно претрупани “, сподели още доктор Илиев пред БНР

счита той.

Впродължи експертът.

да не объркват пациентите си, да не вършат лични тълкования за имунизациите, а да се доверят на науката и да предлагат ваксини на всички свои пациенти - няма противопоказания на имунизациите към никакви хронични болести, акцентира той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР