С пристигането със свободен трансфер на Алексис Санчес през зимата

С пристигането със свободен трансфер на Алексис Санчес през зимата ...

Брутално: Алексис коства на Юнайтед адски, адски много.


С пристигането със свободен трансфер на Алексис Санчес през зимата на 2018-а от Арсенал в Манчестър Юнайтед дойдоха и огромните очаквания към чилиеца. Е, 18 месеца по-късно по всичко личи, че Алексис е считан за един от най-кошмарните трансфери в историята на „червените дяволи”. Разочарованието му във футболните показатели е ужасяващо, гарнирано с факта, че за тези 18 месеца той е получил 41 милиона паунда за услугите си като футболист на Юнайтед.

Седмичната заплата на звездата на Чили за отбора от „Олд Трафорд” е изчислявана на 505 хиляди паунда седмично. За справка пък всеки негов гол за клуба в Премиър лийг струва на шефовете по 13,3 млн. лири. Същевременно заради различни контузии в хода на тази година и половина Алексис изигра едва 20 мача с Юнайтед.

Същевременно твърденията в Англия се засилват, че засиленото му възнаграждение създава голям смут в съблекалнята на отбора от северозападна Англия. Един от основните футболисти в отбора – Давид де Хеа, е с изтичащ договор през следващото лято и е склонен да преподпише, само ако получава пари, сходни с тези на чилийския нападател. Други футболисти в отбора също искат увеличение на заплатите си.

Алексис трябва да чака 641 минути, за да вкара своите голове в елита на Англия с екипа на Юнайтед, а ударите му са 0,84 за времето на един мач.

Източник: gong.bg