С приключенска игра и много награди кампанията Натура 2000 идва

...
С приключенска игра и много награди кампанията Натура 2000 идва
Коментари Харесай

С приключенска игра и много награди „Натура 2000 идва в столица“

С приключенска игра и доста награди акцията „ Натура 2000 идва в столицата “ гостува на AdventureKids 2018 - авантюристичен фестивал в Детски теоретичен център „ Музейко “.

На 6 октомври, събота, от 11 ч., в „ Музейко “, в зоната, избрана за Българско сдружение за отбрана на птиците, може да се включите в играта „ Открий, научи, завоюва! “ – една приключенска игра, участниците в която би трябвало да съберат изчезналите думи от пет къси истории за най-малката предпазена околност „ Пода “, ситуирана край Бургас. Миниатюрната предпазена територия от едвам 100 класни стаи е дом и спирка за близо 290 типа птици.

Всички участници в играта би трябвало да проявят мощен търсачески усет и деликатно да следват ключа към загадката, която би трябвало да разкрият. Необходимо е още да бъдат бързи, съобразителни и мощни в тима, част от който ще изберат да бъдат. Отборът пръв разкрил и научил късата история за „ Пода “ е победител. Награди чакат всеки осмелил се да се впусне в приключението.

Специално ателие ще предложи на гостите на „ Музейко “ в съботния ден да изберат рисунка на емблематична птица от нашата природа. Рисунките са особено основани от Inspire Bulgaria и имат за цел да разпространяват забавни, познати и непознати пернати, някои от които и застрашени от изгубване. С помощта на експерти участниците в ателието ще могат да оцветят птицата в естествената ѝ багра или по този начин, както си я показват.

Рисунките за оцветяване са особено основани за плана на Inspire Bulgaria – Bulgaria wings.

Кампанията „ Натура 2000 идва в столицата “ се провежда от Българското сдружение за зашита на птиците и Издателство „ Просвета “ в границите на план „ ПрироДА “ към стратегия LIFE+ на Европейски Съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР