С приетите промени в Закона за устройството и застрояването на

...
С приетите промени в Закона за устройството и застрояването на
Коментари Харесай

Арх. Здравко Здравков: Защитихме междублоковите пространства на София

С признатите промени в Закона за устройството и застрояването на Столичната община се сътвориха съответни правила, над Околовръстния път дадохме кота 15 метра за строителство, а на север от Околовръстното - до 75 метра. В историческия център е 50 метра оптималната височина. Защитихме междублоковите пространства, така наречен " градинки ". Те попадат под специфична отбрана и не могат да бъдат заменяни за нищо друго. Това разяснява в " Денят стартира " основният проектант на София Здравко Здравков.

София

С смяна в Общия организационен проект ще бъдат дефинирани зоните, в които ще бъде позволено високото строителство. Най-важните условия за основаване на такива зони е транспортният достъп, инфраструктура и магистрален достъп. Иначе тези зони са обречени да се трансфорат в едни съвременни гета.

По думите на арх. Здравков една от зоните, която е добра за високо строителство, е на западния излаз на София в посока Сърбия.

За облагородяването на новата пешеходна права от бул. Витоша, сред ул. " Алабин " и бул. " Ал. Стамболийски " ще бъде разгласен интернационален конкурс.
 В центъра на София няма да се позволява строителство на здания над 50 м. В центъра на София няма да се позволява строителство на здания над 50 м.
В централната градска част на столицата няма да се позволява градеж на здания по-високи от 50 м. Това реши Народното събрание, като одобри дефинитивно на второ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР