С приемането на законопроект за изменение и допълнение на Закона

...
С приемането на законопроект за изменение и допълнение на Закона
Коментари Харесай

Улесняват достъпа до средства за саниране на жилищни сгради

С приемането на законопроект за изменение и допълнение на Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност (ЗУЕС) от държавното управление се улеснява достъпът до средства за енергийно възобновяване в многофамилни жилищни здания, оповестиха  от пресслужбата на служебното държавно управление.

Промените са в осъществяване на промяна „ Улесняване и повишение успеваемостта на вложения “, залегнала в Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България (НПВУ /Плана), имаща отношение и към осъществяването на план „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване “. 

За да се улеснят вложенията за енергийна успеваемост в многофамилните жилищни здания, всяка етажна благосъстоятелност ще може да открие банкова сметка със особено предопределение за събиране на средства за ръководство и поддръжка на общите елементи на етажната благосъстоятелност. Това ще улесни и кандидатстването по групови заеми пред разнообразни финансови институции. Разпореждането с този запас ще може да се прави от ръководителя на управителния съвет (управителя) въз основа на решение, признато от общото заседание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР