С приближаването на зимата повечето обитатели в Парка за танцуващи

...
С приближаването на зимата повечето обитатели в Парка за танцуващи
Коментари Харесай

Танцуващите мечки край Белица заспаха зимен сън



С приближаването на зимата множеството жители в Парка за танцуващи мечки край Белица заспаха зимен сън. По тази причина през днешния ден е последният му работен ден.

От на следващия ден - 1 декември - до 1 април 2018 година паркът ще бъде затворен за гости, заяви за Българска телеграфна агенция Васил Мадолев - началник на екип в парка.

"Очаква се до няколко дни още 6-7 мечки също да заспят. Този развой стартира преди месец и половина. Но защото по време на зимния сън е допустимо някакъв по-остър звук да провокира събуждането им, по тази причина към този момент трета година осигуряваме успокоение до началото на април, до момента в който не стане и последната мечка. Работата на парка обаче не прекъсва. Когато зимата е тежка, обикаляме всеки ден, отстраняваме паднали дървета, поправяме скъсани места на оградата, защото има случаи когато мечки излизат отвън територията на парка за ден-два ", добави Мадолев.

В съпоставяне с предишните години този сезон има по-малка посещаемост на парка, само че това се дължи най-много на неприятното време при започване на пролетта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР