С превързани рани и разбити щитове, пред медиите днес излязоха

...
С превързани рани и разбити щитове, пред медиите днес излязоха
Коментари Харесай

Пострадали полицаи: Бяхме крайно толерантни

С превързани рани и разрушени щитове, пред медиите през днешния ден излязоха трима от служителите на реда, потърпевши при вчерашните конфликти към Народното събрание. Макар и по друг метод, униформените споделиха едно – силите на реда през вчерашния ден са работили оптимално безконфликтно, само че обстановката е ескалирала поради нападателни младежи, които нямат общо с митинга и които са подложили на същинска канонада Народно събрание и пазещите го, заяви БТВ.

„ Полицията беше извънредно толерантна, ние по едно време напряко се чудехме какво се случва – час ни бомбардираха, чакахме някаква реакция от началниците, да предприемем някакви дейности “, сподели Иван Манев, който от 10 година е в Специализираните полицейски сили. По думите му офанзивата е била „ брутална “, с „ над 60-70 бомби “, една от които паднала на ръката му и предизвикала разкъсни рани.

Според различен ранен от самоделка чиновник на СПС – Стоян Димитров, „ най-вероятно провокатори “ са хвърляли бомбичките: „ Бяха с маски, шапки, обиждаха ни “. По думите му и някои естествени жители са се държали нападателно. „ Замерваха ни с бомби, бутилки, камъни, яйца и още други рискови предмети “, добави той.

Удареният от паве Андон Христов от СПС уточни, че след 20:00 ч. през вчерашния ден обстановката внезапно се е трансформирала, „ откакто се появи група младежи, която стартира първо със замерване с яйца (…) след което се стартира същинското нахлуване – стъклени бутилки, бомби саморъчно направени, които причиняваха много вреди “.

„ Лошото беше в тази ситуация, че тези хора се бяха смесили с естествените жители, нямаше по какъв начин да възприемем дейности по отношение на тях “, означи Христов. По думите му обаче „ в един миг естествените протестиращи се отдръпнаха и против мен и сътрудниците към този момент нямаше естествени протестиращи (…) Може ли човек естествен да застане пред Вас и да Ви пусне в краката бомба? “.

Тримата служители на реда не престават да са на работа след получената здравна помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР