С превалявания от сняг на места започна съботният ден, образува

...
С превалявания от сняг на места започна съботният ден, образува
Коментари Харесай

Слънчево до края на деня, очаква ни по-топла неделя

С валежи от сняг тук-там стартира съботният ден, образува се и тънка снежна завивка – в Разград все още е 4 см, в Хасково 3. И в околните часове в Предбалкана и планинските региони ще продължи да превалява. В Източна България и по долината на Струма ще е прохладно. Максималните температури ще бъдат сред 1 и 6 градуса.

Утре времето ще е най-вече слънчево. Рано сутринта температурите ще бъдат сред минус 4° и 1°, а оптималните ще бъдат сред 3 и 8 градуса. След обяд от север облачността ще стартира да се усилва. Ще духа слаб, в Дунавската низина сдържан вятър от запад-северозапад.

В планините преди обяд тук-там ще превалява слаб сняг, само че след обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще се задържи прохладно със мощен вятър от север-северозапад. Температурите в курортите ще са от минус 4 до минус 1 градус.

В Европа над западните региони ще е най-вече слънчево. Над Германия и средноевропейските страни облачността ще е забележителна и тук-там ще превалява слаб дъжд, а над Северна и Източна Европа ще има превалявания от сняг.

На Балканите температурите ще се задържат по-ниски от нормалните. Над западните и южните региони ще има обилни понижения на облачността, тук-там до най-вече слънчево.

В началото на новата седмица времето у нас ще остане прохладно. В понеделник в Дунавската низина и Източна България ще има слаби превалявания от дъжд, а в североизточните региони и планините – от сняг.

Във вторник още ще застудее. В сряда сутринта ще е много студено, до минус 10°, а дневните температури в по-голямата част от страната ще са близки до 0°. В четвъртък ще стартира стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР