С прессъобщение прокуратурата чак днес потвърди за започналата преди три

...
С прессъобщение прокуратурата чак днес потвърди за започналата преди три
Коментари Харесай

Прокуратурат призна за тайнта визита в САЩ на Цацаров и Гешев

С прессъобщение прокуратурата чак през днешния ден удостовери за почналата преди три дни тайната аудиенция на Сотир Цацаров и Иван Гешев в Съединени американски щати. Обикновенно сходни срещи на ръководители на такива институции се афишират авансово, тъй като са мотив за горделивост, само че в този случай държавното обвиняване ни осведоми със забележително забавяне.
Както Фрог Нюз писа, визитата им до в този момент се пазеше в цялостна секретност, а аргументите за това разсъниха много подозрения. От прокуратурата оповестяват за визитата ден преди завръщането на разширената делегация, която включва и шефове на служби, които, както излиза наяве от текста, нищо скрито не вършат в Съединени американски щати.

Ето какво гласи публично известие:

" Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев са на посещаване в Съединени американски щати. Визитата е по покана на американската страна за интервала 14-17 октомври 2019 година В визитата, с изключение на основният прокурор и заместник-главният прокурор, вземат участие още ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност “ Димитър Георгиев, ръководителят на Държавна организация „ Разузнаване “ Атанас Атанасов и изпълняващият длъжността шеф на Служба „ Военна информация “ Велко Атанасов.

В работната стратегия са включени срещи във Федералното бюро за следствие, Съвета за национална сигурност към Белия дом, както и в други правоохранителни органи във Вашингтон.

Основна тематика на диалозите е съдействието сред правоохранителните органи на Съединени американски щати и България, обменът на информация, противодействието на корупцията и проведената престъпност, прането на пари, както и дейностите в отбрана на националната сигурност. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР