С предложението си за двама съпредседатели на ДПС, от една

...
С предложението си за двама съпредседатели на ДПС, от една
Коментари Харесай

Политологът Ивайло Илиев: Електоратът на ДПС не е готов етнически българин да е председател на партията

С предлагането си за двама съпредседатели на Движение за права и свободи, от една страна, Ахмед Доган търси утвърждението в исторически райони с Джевдет Чакъров, а от друга, с Делян Пеевски ще усъвършенства националната визия на придвижването. Това разяснява пред Дарик политологът Ивайло Илиев.
Той уточни, че електоратът на партията не е подготвен етнически българин да е ръководител на Движение за права и свободи.
По думите му Пеевски не среща неговата поддръжка.
Движение за права и свободи да има двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров предложи Ахмед Доган в писмо, публикувано в медиите.
„ Джевдет Чакъров да носи отговорност за обичайните региони, за добросъседските взаимоотношения с Република Турция и с демократичните обединения, а Делян Пеевски е представител на новото потомство технократи в политиката, които имат, сякаш, присъщ инстинкт за прагматично решение на проблемите на хората и на страната. За малко време той се очерта като парламентарист и ще бъде положително да продължава да се утвърждава в това направление “, написа Доган.
Движение за права и свободи е на път да се трансформира в корпоративна, платена, партийна организация. Знам, че политика без финансиране не се прави, само че има една сериозна граница, прекосяването на която ни трансформира в друго политическо качество. Защото ползите на „ пазарната народна власт “ „ изяждат “ обичайните полезности на демокрацията. Ключът за намиране на „ излаз “ в тази обстановка Доган вижда в съпредседателството.
В претекстовете ми за този „ тандем “ е правилото на взаимното допълнение, а не на конкурентното начало: тъй като „ два остри камъка брашно не мелят “. А обществото чака бързо и резултатно решение на най-наболелите горещи проблеми “, споделя още в писмото си той.
В средата на ноември предходната година по време на съвещанието на Централния съвет на партията Делян Пеевски разгласи, че ще се кандидатира за ръководител на Движение за права и свободи, а на журналистически въпрос по-късно дали има вид Движение за права и свободи да има съпредседатели, той отговори, че ръководителят ще е един. Изборът ще се организира на 24 февруари, когато ще е Националната конференция на партията.
В обръщението си Доган дефинира Делян Пеевски като „ представител на новото потомство технократи в политиката, които имат, сякаш, присъщ инстинкт за прагматично решение на проблемите на хората и на страната “. „ За малко време той се очерта като парламентарист и ще боде положително да продължава да се утвърждава в това направление. Визирам партийния му ангажимент да се концентрира най-вече в разширение на електоралното наличие на Движение за права и свободи “, прибавя почетният ръководител на Движение за права и свободи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР