С празнично шествие от деца - отличници и повече от

...
С празнично шествие от деца - отличници и повече от
Коментари Харесай

Кметът на Враца: Всеки от нас може да бъде съвременен апостол на писмеността

С празнично шествие от деца - отличници и повече от 60 възпитаници, носещи 25-метрово българско знаме. стартира отбелязването на 24 май във Враца. Националният байрак мина по централния бул. " Никола Войводов " и бе съпроводен с доста овации от поданици и посетители на града.
" Замисляли ли сте се, че в забързаното ни всекидневие и и желанието ни всичко да се случва незабавно, рискуваме да се изгубим. Пред нас има действителна заплаха от постепенна замяна на нашия хубав език. Дълг на всеки един от нас е да съхранява българското слово, единствено по този начин делото на Светите братя Кирил и Методий ще бъде продължено.
Уважаеми учители, благодаря ви, че възпитавате нашите деца и посредством вашите уроци ги вършиме почтени за почитание хора. Скъпи възпитаници, бъдете коректив на себе си и приемайте рецензията, тъй като тя е тази, която ще ви построи като персони. Вярвам, че с общи старания, всеки от нас може да бъде актуален деятел на писмеността. Честит празник! Да живее България! ", сподели кметът Калин Каменов в приветственото си слово във връзка Деня на българската култура и просвета и славянската книжовност.
В пъстрата колона се включиха кметът Каменов, ръководителят на Общинския съвет Румен Антов, заместник-кметовете Петя Долапчиева и Мария Попова, общински съветници, културни дейци, възпитаници и доста жители.
Пред паметника на Светите братя Кирил и Методий Юлиета Велчева, възпитаничка на Начално учебно заведение " Св. Софроний Врачански " извърши стихотворението " 24 май ". Водосвет за здраве и благоденствие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий.
На естрадата пред Община Враца демонстрираха своето изкуство танцьорите от Представителен танцов състав " Радост " при Община Враца.
В стратегия участваха още: Духов оркестър при читалище " Развитие - 1869 ", с диригент Бойчо Димов, Средношколски хор на СУ " Отец Паисий ", с диригент  Момчил  Томов, мажоретен състав и юношески духов оркестър към Център за поддръжка на личностно развиване " Център за работа с деца ".
Пред паметника на двамата Свети равноапостоли Кирил и Методий, бяха поднесени венци и цветя.
Тази вечер в 20:00 ч., на площад " Христо Ботев " с къса театрализация на последните дни от живота на Христо Ботев ще бъдат открити " Ботеви дни 2019 ",а от 20:30 ч. за врачани ще свирят рок-музикантите от " Фондацията ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР