С празнична церемония и полагане на венци пред Паметника на

...
С празнична церемония и полагане на венци пред Паметника на
Коментари Харесай

Русе отпразнува 137 години от Съединението

С празнична гала и полагане на венци пред Паметника на починалите в сръбско-българската война русенци означиха 137-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. 

Под звуците на тържествени маршове в осъществяване на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев почетният часовой посрещна жителите. 

Своята респект отдадоха кметът на Община Русе Пенчо Милков, регионалният шеф Анатоли Станев и техните заместници, ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, представители на политическите сили и възпитаници от русенските учебни заведения.

„ 137 години след Съединението на двете български територии има какво да желаем във връзка с единността си. И дано освен на днешния ден се взираме в образеца на родолюбците преди нас и слагаме положителното на България преди всичко.Да бъдем свободни, положителни, единни и виновни пред бъдещето на родината. Силата ни е в обединяването “, сподели в словото си към русенци кметът Пенчо Милков.

Празничната гала приключи със служение на Н.В.Пр. Русенския митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия и полагане на венци и цветя пред Паметника на починалите в Сръбско-българската война.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР