С правителствено постановление увеличават с трима души Инспектората в Министерството

...
С правителствено постановление увеличават с трима души Инспектората в Министерството
Коментари Харесай

Увеличават щата на Инспектората на МП за сметка на Агенцията по вписвания

С държавно разпореждане усилват с трима души Инспектората в Министерството на правораздаването . Разрастването на Инспектората на правосъдното министерство е за сметка на личния състав в Главна дирекция " Регистри " на Агенция по вписванията .

Това взеха решение участниците в днешното съвещание на кабинета " Борисов-3 ", оповестиха от Министерския съвет.

С измененията се усилва и щата на Инспекторатите към Министерството на външните работи, с изключение на на Министерството на правораздаването.

Инспекторатът към Външно министерство се усилва от 8 на 11 щатни бройки . Увеличението на щата на ведомството е за сметка на намаляването с двама служителя в дирекция " Външнополитическо обмисляне, информация и съгласуваност ".
Намалява с един щат и общата бройка на чиновниците на задграничните представителства на Република България с една щатна численост .

Промените в двете министерства целят привеждането на числеността на звената в сходство Наредбата за структурата и минималната бройка на инспекторатите , призната на 1 юни 2018 година

В нея се планува органите на държавна власт, към които има основани инспекторати по Закона за администрацията да разполагат с не по-малко от 10 инспектори, в това число началник, при брой на чиновниците в проверяваните структури над 1200.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР