С позиция за вчерашното изслушване на външния министър в оставка

...
С позиция за вчерашното изслушване на външния министър в оставка
Коментари Харесай

Национален кръг „За Македония“: Правителството се проваля в политиката си спрямо РСМ

С позиция за вчерашното чуване на външния министър в оставка Теодора Генчовска в Народното събрание излезе неправителствената организация „ Национален кръг за Македония “.

„ Правителството се проваля в политиката си по отношение на Република Северна Македония “, споделят българските историци, членове на организацията.

Българите в Република Северна Македония не трябва да се трансформират в оръжие в междупартийните разногласия и да служат за конюнктурни политически цели, се показва още в позицията.

Професор Николай Овчаров показа позицията, пред БНР като разяснява станалото през вчерашния ден в пленарната зала на Народно събрание по време на чуването на министъра на външните работи в оставка Теодора Генчовска, и го дефинира като неуспех и аматьорщина за държавното управление, водено от премиера Кирил Петков:

„ Аматьорщината и импровизациите са неприемливи, когато става дума за външната ни политика, изключително на тематика Македония, която има своите дълбоки планове в самото българско общество. Макар съвещанието на Народното събрание да бе оповестено за намерено за да не се изнесат засекретените данни, въпреки всичко стана ясно, че държавното управление е почнало оттегляне по основни въпроси на позицията за Република Северна Македония, а също по този начин, че се е водила двойна външна политика, като функционалностите на външен министър в действителност са били нелегално конфискувани от премиера Кирил Петков и неговия сив кардинал съветничката Весела Чернева “.

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов предизвести, че с вчерашното решение на държавното управление - тематиката за Северна Македония да минава през Външната комисия в Народното събрание, се заобикаля Министерството на външните работи:

„ В националното заседание към този момент има ясно открито болшинство, което е „ за “ унищожаване на ветото, и това са „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “, Движение за права и свободи и отцепниците от Има Такъв Народ. Всички те вършат 122 гласа. Всъщност се готви заобикаляне на ветото, несъмнено, под някакъв благовиден претекст “, уточни Веселинов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР