С повече от месец по-рано ще завършат ремонтите по Водния

...
С повече от месец по-рано ще завършат ремонтите по Водния
Коментари Харесай

Завършват по-рано Водния проект в „Кършияка“

С повече от месец по-рано ще завършат ремонтите по Водния план в " Кършияка ", откакто общината пришпори компанията реализатор " Европейски пътища ". Неин представител беше привикан от кмета Здравко Димитров предходната седмица, с цел да се актуализира графикът на работа. Така вместо до края на септември, се чака ремонтните действия по улиците от двете страни на моста на Герджика да приключат до края на юли. До 30 май пък би трябвало да е подготвен бул. „ Марица “ – север, като сега строителите слагат новата ВиК мрежа, ще положат асфалтова настилка, а общината прецизно ще следи за осъществяването. Това стана ясно по време на инспекцията на Здравко Димитров в региона на ремонта.

Близо 9000 метра канализация и 4000 метра тръбопровод са заменени досега

по Водния план в регион „ Северен “. В квартал „ Захарна фабрика “ съвсем на 90% новата ВиК мрежа е приключена.



Предстои в околните дни да започва подмяната на 720 метра чугунен тръбопровод и полагането на нов магистрален тръбопровод по улица „ Петър Шилев “. Здравко Димитров се разпореди, откакто дадена улица бъде разкопана, да се работи по нея и в оптимално къси периоди да бъде асфалтирана, с цел да е още веднъж проходима.

„ Правим всичко за улеснение на хората, които живеят и работят в " Северен ", тъй че строителите дадоха обещание да се съобразят и даже за приключат по-рано.



Графикът на работа е оптимално скъсен, а машините ще излязат допустимо най-скоро

от зоната на бул. „ Марица “- север, ул. „ Порто Лагос “ и „ Луда Яна “, с цел да се върне естественият темп на живот “, посочи кметът, който беседва със строителите и живеещите жители и в двата квартала.

„ Призоваваме жителите да не паркират колите наоколо до кръстовища, защото това затруднява работата на строителите “, съобщи отрасловият зам.-кметът Пламен Райчев.



Той уточни, че най-големите проблеми са свързани с постоянното водоподаване, когато компанията несъзнателно компрометира настоящ тръбопровод.



Освен в тези зони сега строители работят и по рехабилитация на Главен колектор VII, която също ще завърши предварително. Предстои да започва и един от най-важните стадии от Водния план – създаване на нов колектор с дължина 2,746 км. по бул. „ Дунав “ и бул. „ Брезовско шосе “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР