С постановление на Районната прокуратура в Търговище е задържан за

...
С постановление на Районната прокуратура в Търговище е задържан за
Коментари Харесай

Служител на съдебната охрана предизвика тежка катастрофа в Търговище и избяга от местопроизшествието

С разпореждане на Районната прокуратура в Търговище е арестуван за период до 72 часа служителят на правосъдната защита Валентин П. Срещу него е повдигнато обвиняване за причиняване на междинни телесни повреди на повече от едно лице при ръководство на автомобил под въздействието на алкохол.

``
реклама

След случая служителят на правосъдната защита избягал от местопроизшествието Престъплението, в което е упрекнат Валентин П., което се санкционира с отнемане от независимост от 1 до 6 години, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Инцидентът е станал в петък, 2 ноември, към 14, 15 часа. На двойно непрекъсната линия на пътното платно обвиненият решил да направи противоположен завой с персоналния си автомобил. След като не съумял, дал на задна предавка, и по този начин пътуващият мотоциклет с момче на 16,5 год. и момиче на 18 години се удря в него. След удара мотоциклетът се отклонява и настава преден удар в насрещно движещ се автомобил.

Служителят на правосъдна защита не е спрял и е избягал от местопроизшествието. Открит е два часа по-късно в заведение.

Тестван с дрегер, показанията на обвинения са посочили съществуване на алкохол в кръвта 0,71 промила. Взета му е кръвна проба, която се чака да излезе.

Пострадалото момиче е с 3 междинни телесни повреди – счупена ръка и крайник и травма на белия дроб. Извършена е била интервенция. Пострадало е и 16-годишното момче, което е правоспособно.

Действията по следствието са предоставени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Търговище.

Очаква се през днешния ден Районната прокуратура в Търговище да внесе искане в съда за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на обвинения чиновник на правосъдната защита.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР