С постановление на прокурор за 72 часа е задържан 34-годишният

...
С постановление на прокурор за 72 часа е задържан 34-годишният
Коментари Харесай

Задържаха рецидивист, запалил къщата на съседа си


С разпореждане на прокурор за 72 часа е арестуван 34-годишният рецидивист К. А. от село Крива бара в община Брусарци, упрекнат че е запалил къща на собствен съселянин и тя е изгоряла изцяло, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

Палежът е станал към 17:00 часа на 9 януари и е тенденциозен. След оглед на място и разпит на очевидци, служителите на реда са събрали задоволително доказателства кой е запалил къщата и са арестували за денонощие К. А., а прокуратурата е удължила ареста с още три денонощия и през днешния ден ще внесе в съда искане за непрекъснато задържане на подпалвача. Срещу него е заведено досъдебно произвеждане по член 330 от Наказателния кодекс. К. А. е осъждан неведнъж, все още против него има две висящи наказателни производства за обезчестяване и за кражба, оповестиха от Съдебната палата в Монтана. 

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана оповестиха за Българска телеграфна агенция, че през последните две години палежите в Монтанско са непрекъснато събитие, единствено през декември на 2022 година има три, а през декември 2021 година – четири. В множеството случаи бяха подпалвани коли, само че имаше и палежи на домове, фураж за животни и ниви със селскостопанска продукция, припомниха от полицейската дирекция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР