С Постановление на Министерския съвет е приет нов Кодекс за

...
С Постановление на Министерския съвет е приет нов Кодекс за
Коментари Харесай

Първоаприлски с нов Кодекс правителството задължава чиновниците да се усмихват и да отказват подкупи

С Постановление на Министерския съвет е признат нов Кодекс за държание на чиновниците в държавната администрация, който заменя настоящия до този миг и признат през 2004 година кодекс. Новият КПСДА отговоря на новите, по-високи стандарти, модерни условия и упования за държание на чиновниците, оповестява пресцентърът на държавното управление.

Новият кодекс ще контролира държанието на всички чиновници в държавната администрация, без значение дали те са на служебно или трудово правно отношение. Кодексът ще се ползва и за администрацията на другите органи на държавна власт и локалното самоуправление, доколкото не е открито друго в специфичен закон или декрет на президента.

Разширява се каталогът на правилата на държание на чиновниците в държавната администрация. Въвеждат се правилата на почтеност, равнопоставеност, честност, конфиденциалност и колегиалност и вежливост, като по този метод се покачват стандартите за взаимоотношенията с жителите, бизнеса и неправителствения бранш. Наред с тях ще се съблюдават и правилата на правда, преданост, почтеност, безпристрастност, политическа индиферентност, отговорност и отчетност. Администрацията ще е задължена да съблюдава тези правила в това число в общуването си посредством осведомителни и информационни технологии. Служителите ще са длъжни да не демонстрират неучтивост, неблагоприличие и пренебрежение към лицата, които обслужват.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР