С постановката Вишнева градина започна турнето на Плевенския театър Иван

...
С постановката Вишнева градина започна турнето на Плевенския театър Иван
Коментари Харесай

Плевенският драматичен театър Иван  Радоев гостува на сцената на Народния театър



С постановката " Вишнева градина стартира турнето на Плевенския спектакъл " Иван Радоев " в София. Спектакълът е на съветския режисьор Василий Сенин . В предаването " 12+3 " театралният управител и критик Василка Бумбарова  сподели, че времето, в което живеем, доста припомня на времето, в което са живели героите на Чехов: 

И тогава се е променяла ценностната система на хората. И тогава икономическите платформи са се сменяли, и тогава хората са си задавали въпроса " Има ли потребност от това нещо, в което ние сме привикнали да живеем, нужно ли е да го сменим с нещо ново ". От тази позиция решението на Василии Сенин е безумно забавно, тъй като то сменя позициите, сменя гледната точка на фенове и актьори. Зрителите седят на сцената, там, където би трябвало да играят артистите,  и гледат към залата, към прелестната барокова зала и на Плевенския спектакъл и на Народния спектакъл (Плевенският и Народният спектакъл са строени от едни и същи архитекти, Плевенският е умалено копие, като едно украшение, на Народния театър). 

Другото забавно нещо е, че във Вишнева градина се продава имението, прелестната градина на Любов Раневская, до момента в който тук метафората е, че ние в действителност продаваме театъра. И си задаваме въпроса необходим ли ни е, имаме ли нужда от това. Това са едни доста дълбоки и значими за нас, като общество въпроси.

  " Вишнева градина " може да бъде всичко в нашия живот, което може би е минало и по някакъв метод може би няма бъдеще, добави Василка Бумбарова. 

Плевенската натрупа е доста млада и има дух, описа още тя и посочи, че да се провежда турне на недодялан спектакъл в София се изискват огромни старания, а гастролът е подготвян няколко месеца:

Да дойдеш с три, дори с четири представления на софийска сцена в границите на един доста къс интервал от време, е фактически огромно достижение. /.../ Важно е, тъй като ресурсът на феновете в един дребен град е стеснен. 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР