С поредица предложения за промени на правилника за организацията и

...
С поредица предложения за промени на правилника за организацията и
Коментари Харесай

Депутатите решават дали ще работят по време на предизборната кампания

С поредност оферти за промени на правилника за организацията и активността на Народното събрание стартира пленарният ден. Депутатите вземат решение дали да работят по време на изборна акция.

Промените от 4 плана за решения в парламентарния устав са разисквани от правната комисия на Народното събрание и през днешния ден залата ще реши дали ще бъдат доказани. По предложение на " Продължаване смяната – Демократична България " се упорства за публицистична корекция, с която съвещанията на Народното събрание да не се организират за времето от откриването на предизборната акция до свикването на новоизбраното Народно заседание. Няма да се организират постоянни пленарни съвещания и съвещания на парламентарните комисии. В този случай периодите по този устав стопират да текат, като се изключи периодите за писмени отговори, осведоми.

" Българска социалистическа партия за България " оферират Народното събрание да извършва своята контролна функционалност и да има парламентарен надзор, който да продължи да се организира по време на акция.

Парламентът ще разиска и още едно предложение. То планува възнагражденията на народните представители да се начисляват от деня на полагането на клетва до деня, който предхожда деня на полагането на клетва на народните представители, определени в идващия 50-и парламент.

Народното събрание ще разиска на първо четене и промени в Закона за здравето. Те дават опция за превъзмогване на съществуващите проблеми в системата на психиатричната помощ на територията на страната. Ще бъде неразрешена и всякаква форма на грубо и нечовешко унизително отношение или налагане на наказване по отношение на лица с психологични разстройства по време на лекуването им.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР