С полет от Пало Aлто, Калифорния до Европа и 3

...
С полет от Пало Aлто, Калифорния до Европа и 3
Коментари Харесай

Апаратура на „бъдещето“ влезе в новия Център на болница „Софиямед“


С полет от Пало Aлто, Калифорния до Европа и 3 TIR-a профилиран интернационален превоз от Холандия до България, на територията на Университетски медицински комплекс „ Софиямед “ - БАЗА 3 в Люлин беше осъществена доставката на 22 тонна високотехнологична инсталация на VARIAN Medical Systems, Съединени американски щати. Фирмата е пионер в региона на онкологията и водещ производител в региона на лъчетерапията в международен мащаб от повече от 60 години.


-->
Високотехнологичната инсталация - последно потомство медицински линейни ускорители, модели HALCYION™ и TrueBeam™ Stx, и система за брахитерапия с висока мощ на дозата Bravos™ HDR , бяха конфигурирани в профилирания Център за лъчелечение и радиохирургия, който следва да бъде оголен в лечебното заведение напълно скоро.



HALCYION™ е мощна интуитивна система за лъчелечение и радиохирургия, която е съсредоточена към три основни тематики: високо качество на грижите, оперативно съвършенство и дизайн, насочен към пациента. Разполага с най-модерните техники за лъчетерапия, употребявани сега.

TRUEBEAM™  STx  e комплициран високотехнологичен комплекс с благоприятни условия за стереотактична радиотерапия на тяло (SBRT) и стереотактична радиохирургия (SRS).

В допълнение, в ок омплектовката са включени най-новите и авангардни технологии на VARIAN - HyperArc™ и Identify™.

Комбинацията от двете водещи платформи на VARIAN - TrueBeam и HALCYION е единствената за България и определя  стандартите за лъчетерапия в днешно време в най-модерните центрове за лъчелечение в света.

Системата за брахитерапия Bravos на VARIAN, с която УМБАЛ „ Софиямед “ разполага, е най-голям клас модерна брахитерапевтична инсталация с посленатоварване, с източник с висока мощ на дозата. Тя дава опция за облъчване на туморната групировка непосредствено – посредством разполагане на източника в самата туморна групировка или в естествена празнина директно до групировката.

Освен последно потомство линейни ускорители и система за брахитерапия, в структурата ще действат и още два нови високотехнологични апарата– специализиран компютърен томограф за обмисляне на лъчетерапевтични процедури и диагностика и PET/CT скенер на международния колос в производството на здравна инсталация Siemens Healthineers.

Компютърният томограф с обща маса от съвсем 2 тона идва в лечебното заведение непосредствено от завода на Siemens Healthineers в Германия.

 

Хибридната ПЕТ скенер система, която тежи 6,5 тона е доставена в „ Софиямед “ База 3 от Централата на фабриката на Siemens Health Solutions в Съединени американски щати, щата Илинойс със аероплан до Германия и оттова със профилиран превоз до България.

Компютърният томограф(с кенер) за обмисляне на лъчетерапевтични процедури и диагностика е с 64-срезова реорганизация, модел SOMATOM go.Sim с включени профилирана маса за обмисляне на лъчетерапия, интегрирана 3D лазерна система за маркиране на пациенти, профилиран програмен продукт за обмисляне на лъчетерапия и др. SOMATOM go.Sim предлага оптимизация на изображенията за обрисуване и маркиране на задачите, таргетни граници и даже автоконтуриране посредством изкуствен интелект.

 

Biograph mCT e PET/CT скенер, съчетаващ модерни технологии за приемането на медицински изображения с висока разграничителна дарба и точно локализиране на лезиите при редуцирана доза на радиофармацевтика и кратко време на проучване. 

Широкият отвор на апарата и неповторимата за Siemens Healthineers функционалност FlowMotion, предоставяща  опцията за осъществяване на сканиране при непрестанно придвижване на масата, способстват за възстановяване на комфорта на пациента, както и за адаптирането на проучването към неговите самостоятелни специфики и потребности.

Високотехнологичните апарати дружно с техните хардуерни и софтуерни модули ще  проработят скоро, когато следва и разкриването на профилирания Център на УМБАЛ „ Софиямед “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР