С полет от Дубай късно вечерта в четвъртък - около

...
С полет от Дубай късно вечерта в четвъртък - около
Коментари Харесай

Собствениците на NEXO Антони Тренчев и Коста Кънчев са в Белград, СГП иска екстрадицията им

С полет от Дубай късно вечерта в четвъртък - към 23.05 часа, на летището в Белград са кацнали Антони Тренчев и Коста Кънчев, двамата притежатели и основни обвинени по следствието на българската прокуратура против криптопирамидата NEXO, научи Епицентър.бг

 

При рутинната паспортна инспекция на Тренчев и Кънчев, сръбските гранични служители на реда са открили, че двамата са оповестени за търсене с Европейска заповед за арест, както и от Интерпол.

 

По линия на интернационалното съдействието, българското бюро на Интерпол е било осведомено в петък преди обед, като от Софийска градска прокуратура към този момент са изпратили превод на сръбски език на издадената заповед за задържането на Тренчев и Кънчев за 72 часа.

 

За момента обаче не е ясно дали сръбските управляващи ще уважат настояването на българската страна, защото Антони Тренчев и Коста Кънчев обяснили при инспекцията, че имат намерение да изоставен Сърбия още през днешния ден следобяд.

 

По-рано основният прокурор Иван Гешев заяви, че двамата обвинени по следствието против NEXO са пристигнали в сръбската столица, евентуално, с цел да се срещнат с укриващия се там към този момент девет години обвиняем за банкрута на КТБ Цветан Василев.

 

Предполага се, че Тренчев, Кънчев и Василев обмислят наемането на американски лобисти, посредством които да се опитат да прекратят наказателните каузи против себе си в България.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР