С полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите

...
С полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите
Коментари Харесай

Шуменци се преклониха пред паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

С полагане на венци и цветя пред Паметника на починалите във войните шуменци беше почетено делото на Христо Ботев и на всички герои, дали живота си за свободата и независимостта на България.

По традиция тъкмо в 12.00 часа прозвучаха сирените в символ на респект към паметта на починалите. Малко по-късно стартира церемонията на площад „ Кристал “. В нея участваха Градският духов оркестър „ Михаил Биков “ и представителни роти от Шуменския гарнизон.

Слово за Христо Ботев и героите произнесе полк. Петко Петков, шеф на Департамента „ Чуждоезиково образование “ към Факултета „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “ на НВУ „ Васил Левски “. „ Всяка година на 2 юни ние свеждаме глави пред подвига на Ботев и починалите за свободата на България. Прекланяме се пред героичните каузи на хилядите знайни и незнайни войни, бранили страната ни в тежки и съдбовни часове. Нека бъдем почтени за великата всеотдайност на дедите ни. Да помним, че точно техният героизъм е в основата на модерна България “, сподели Петков.

На ритуала участваха регионалният шеф Владимир Йолов, ръководителят на Общинския съвет Ася Аспарухова, зам.-кметовете Росица Антонова, Татяна Костова, Светлана Маркова и Найден Косев, шефът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов, началникът на Шуменския гарнизон полк. Добромир Добрев, зам.-ректорът на ШУ „ Еп. Константин Преславски “ проф. Чавдар Сотиров, военнослужещи и представители на разнообразни институции, политически партии и жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР