С полагане на клетва от общинските съветници започна конституирането на

...
С полагане на клетва от общинските съветници започна конституирането на
Коментари Харесай

В Мездра и Роман кметове и общински съветници се заклеха

С полагане на клетва от общинските съветници стартира конституирането на Общински съвет- Мездра за новия мандат. Областният шеф означи в словото си, че в работата си, общинските съветници би трябвало да се водят от смислени решения, мощни политики и консенсус в отговор на упованията на жителите на общината.
Избраният за кмет на Община Мездра Иван Аспарухов публично встъпи в служба, като изрази убеденост, че стартира мандат на жителите.
„ Искам да изкажа благодарността си на регионалния шеф за ангажираността на страната, както и на жителите на общината, които пожелаха смяна и ми гласоподаваха доверие. Предстои доста работа, а желая да уверя всички Вас, че в идващите четири години, ще се управлявам от волята на жителите, които ще ръководят посредством своите цивилен препоръки, посредством общинските съветници и кметовете на дребните обитаеми места “, сподели кметът Иван Аспарухов. Клетва поставиха и единадесетте кметове на обитаемоте места. Заседанието продължи с избор на ръководител на Общински съвет. След извършеното гласоподаване, за ръководител беше избрана отново Яна Нинова. Тя пожела на своите сътрудници ползотворна работа, законно, намерено и заслужено ръководство.
Тържествено през днешния ден постави клетва и определеният кмет на Община Роман Валери Ролански. Той увери, че стартира втори и още по-успешен мандат.
„ Благодаря за доверието, което моите съграждани ми гласоподаваха да управлявам общината. Това е добра оценка за нашата работа в предходния мандат. Надявам се на констуктивен разговор с общинските съветници, както и с кметовете на обитаемоте места от община Роман “, приключи словото си Валери Ролански. За ръководител на Общински съвет – Роман беше определен Валери Стаменов.
Областният шеф Малина Николова организира всички първи съвещания на общинските препоръки, на които публично встъпиха в служба 10-те кметове на общини, общинските съветници и кметове на обитаеми места в област Враца.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР