С покачването на валутните курсове туристите от България, които продължават

...
С покачването на валутните курсове туристите от България, които продължават
Коментари Харесай

Цената на лирата изненада българските шопинг туристи в Одрин

С покачването на валутните курсове туристите от България, които не престават да се стичат в Одрин за извършване на покупки, не можаха да скрият изненадата си след внезапното намаляване на валутния курс. Туристи, които обичайно се стичат на обменните бюра, когато видяха намаляването на курсовата разлика споделиха, че цените в Турция са станали доста по-скъпи от преди.

Обикновено към 7-8 хиляди български жители идват в града през седмицата и към 12 хиляди през уикенда.

Левът предходната седмица нарастна до 10 лири, тази седмица падна до 6 лири. Поради тази причина този уикенд се вижда доста понижаване на броя на българските туристи на пазара „ Улус”, който за се провежда в петък в Одрин.

Търговците на пазара споделиха, че спрямо предходната седмица броят на идващите е намалял на половина, а продажбите им също са намалели с 50 %.

Туристи, идващи за извършване на покупки установяват, че пазара в този момент е по-скъп. Цените в лири също се повишиха доста тази седмица.

" Пътуването до тук към този момент не е толкоз преференциално и не ни устройва. Тъй като лв. е на по-нисък курс, всичко стана скъпо. Не чакахме левът да падне толкоз доста, за толкоз малко време ", споделиха те.

Турист от Пловдив сподели: „ Не чакахме такова понижение, само че от една страна това е по-добре за Турция. При нас разлика няма, цените са същите. Не чакахме толкоз внезапен спад на лв.. Тъй като е уикенд, мисля, че може да се увеличи в понеделник. Предишната седмица със 100-200 евро пазарувахме доста. Този път отново дойдохме със същите пари, само че цените са по-високи”, сподели той.
Свързани вести Юруш на шопинга в Одрин! Турската лира се срина рекордно
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР